Unikon Ajtó Stúdió
 
 
Ajtó akció


Kapcsolat

Bemutatóterem:

 

Mobil:

1118 Budapest, Budaörsi út 35.

+3620-4870443

E-mail: info@unikon.hu
 

Kérdések és válaszok

"...panel lakásba tudnak ajtót gyártani, 5-6 cm-es falak vannak...?"
Mint tudjuk, a panel ajtó vásárlás valóban komoly problémát okozhat, hiszen a panel ajtók mérete jelentősen eltér a magyar szabvány ajtók méretétől. A barkács áruházakban kapható szabvány ajtók, panel ajtóként nem használhatóak. Panel ajtóként minden esetben egyedi méretre gyártott beltéri ajtó jöhet szóba.Számos panellakásba telepítettünk már beltéri ajtót, ezért tisztában vagyunk a vékony falakból adódó nehézségekkel, a görbe falakkal, aljzattal, a szinteltérésekkel. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően, mindezen problémákat szakszerűen tudjuk orvosolni. A legkisebb szélességű tokunk 6 cm-es, az azonban szakszerűen, esztétikusan telepíthető a wc-t és fürdőt határoló vékony falakra. Eben az esetben az ajtó tokját kívülről hézag nélkül illesztjük a falhoz, belülről pedig a wc-ben nem lehet észlelni az eltérést, hiszen a tokborítások az oldalsó falnak futnak. A fürdőben pedig a csempének köszönhetően olyan csekély hézag marad, hogy azt szín azonos, vagy festhető akrillal tökéletesen el lehet tüntetni. A szobákban található falakra pedig már tökéletes a 6-os, 7-es vagy vastagabb tok.
"...milyen beltéri ajtó típusok, illetve kivitelek rendelhetők Önöktől...?"
Cégünk kínálatában az alábbi beltéri ajtó típusok találhatók: -sztenderd méretű dekorfóliás ajtók, 5 féle színben, 4 méretben, üveges, betétes, fémcsíkos, tele, egy- és kétszárnyú kivitelben - egyedi méretre gyártott melamin-acryl felületű ajtók, 34 színben, üveges, betétes, fémcsíkos, intarziás, egy- és kétszárnyú kivitelben ennél az ajtócsaládnál rendelhető fal előtt futó és falban futó tolóajtó, oldal és/vagy felülvilágítós beltériajtó, ferde ajtó /pl. padlástérbe/, hanggátló ajtó - egyedi méretre gyártott, valódi fafurnér felülettel borított, üveges, betétes, fémcsíkos, intarziás, egy- és kétszárnyú kivitelben - ennél az ajtócsaládnál szintén rendelhető fal előtt futó és falban futó tolóajtó, oldal és/vagy felülvilágítós beltériajtó, ferde ajtó /pl. padlástérbe/
"...pontosan mit jelent az egyedi gyártás...?"
Az egyedi gyártás elsősorban az ajtó egyedi méretre való gyártását jelenti, tehát a rendelést megelőző felmérés alapján, a különböző méretű falnyílásokba, oda pontosan illő méretű ajtó készül. Ezen túlmenően az egyediséget az ajtók dizájnjában is meg tudjuk valósítani, köszönhetően a rendkívül modern gyártási technológiának, vevőink speciális igényeit is ki tudjuk elégíteni.
"...saját magam is elvégezhetem a felmérést...?"
Természetesen a felmérést Ön is elvégezheti, nem szükségeltetik hozzá más csak egy mérőszalag, egy legalább 1 méteres vízmérték, és némi gyakorlatiasság. Weboldalunkon a nyílások felmérésével kapcsolatosan talál egy rövid leírást, melyből megtudhatja pontosan mit és hogyan kell beméretezni. Mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy ebben az esetben a hibás méretekből adódó esetleges problémákért cégünk felelősséget nem vállal. Bármily egyszerűnek is tűnhet a pontos felmérés mi minden esetben javasoljuk, hogy azt szakértő kollégánk végezze. Egyrészt azért, mert az Budapesten és vonzáskörzetében ingyenes, másrészt ilyenkor cégünk vállalja a felelősséget.
"...milyen ajtók vannak kiállítva a mintatermükben...?"
Jó néhány éve foglalkozunk már beltéri ajtókkal. Tisztában vagyunk vele, hogy ajtót ideális esetben 10-15 évre vásárol a megrendelő, s azzal is, hogy egy jól kiválasztott ajtó a belső enteriör meghatározó eleme. Ezért, annak érdekében, hogy az Önök döntését megkönnyítsük, mintatermünkben az összes ajtótípusunkat (üveges ajtó, betétes ajtó, fémcsíkos ajtó, intarziás ajtó) nyitható, életnagyságban megtekinthetik: sztenderd méretű dekorfóliás ajtókat, egyedi gyártású Melamin Acryl ajtókat és valódi fafelülettel készülő fafurnér ajtókat egyaránt. Melamin és dekorfóliás ajtóinknál az összes színt, fafurnér ajtóknál pedig 20 keresett felületet tudunk teljes méretben megmutatni. Tapasztalatainkra támaszkodva a 30 legkeresettebb dizájn szintén megtalálható stúdiónkban: melamin ajtókból: üveges ajtó, intarziás ajtó, fémcsíkos ajtó, betétes ajtó, toló ajtó, üveg ajtó, kétszárnyú ajtó; dekorfóliás ajtókból: üveges ajtó, betétes ajtó, fémcsíkos ajtó; furnér ajtókból: üveges ajtó, intarziás ajtó, fémcsíkos ajtó, betétes ajtó, klasszikus ajtó, üveg ajtó, felülvilágítós ajtó.
"...az ajtók gyártása, telepítése mennyi időt vesz igénybe...?"
Az melamin-acryl felületű laminált ajtók legyártását hivatalosan 20 munkanapra vállaljuk, ez azonban gyártási ciklustól függően változhat. A megrendelt ajtók telepítése pedig általában a készrejelentést követő 3 napon belül megtörténik. Amennyiben ezen idő alatt Önök nem érik el a szükséges készültségi fokot, az ajtókat díjtalanul tároljuk. A furnér ajtók esetében a vállalási határidőnk 6 hét.
"...mi a különbség a BB, WC és PZ zár között...?"
Beltéri ajtóinkat alap esetben úgynevezett BB zárral adjuk át, amely nem más mint a megszokott szobai tollaskulcsos zárbetét. Bizonyos esetekben /iroda, raktár, garázs stb./ rendelhető PZ zárbetét, mely biztonsági zárat jelent, tehát olyan zártest kerül az ajtóba, mely cilinder zár fogadására alkalmas. A WC, más néven toalett zár nem más, mint például a plázák mellékhelyiségeiből ismert, belülről egy mozdulattal zárható zártest. Ez a megoldás rendkívül praktikus egy fürdőszoba vagy WC ajtón. Természetesen a biztonságra is ügyelnek a gyártók, ezért a belülről bezárt ajtó kívülről akár egy 5 forintos érmével is nyitható, ha szükséges.
"...a felújítás, építkezés melyik fázisában célszerű beépíteni az ajtókat...?"
Kínálatunkban kizárólag utólag telepíthető tokos ajtók szerepelnek. Némi túlzással azt szoktuk mondani, hogy ezek a szobaajtók a bútorokkal együtt kerülnek a helyükre. Az utólag telepíthető toknak köszönhetően az ajtók telepítése során sem a falakon, sem az aljzaton nem végzünk munkálatokat, tehát minden szakipari munka /burkolás, festés, csempézés, tapétázás/ elvégezhető az ajtók telepítése előtt.
"...az autómata küszöb pontosan mit jelent...?"
Az autómata küszöb egy, az ajtólap aljába rejtett szerkezet, mely az ajtó becsukásakor ereszkedik le a lapból és egy gumitömítés segítségével zárja le az ajtólap és a burkolat közötti részt. Az ajtó nyitásakor egy rugós szerkezetnek köszönhetően visszasüllyed az ajtólapba, ily módon teljesen láthatatlan és a nyílás akadálymentes marad.
"...a szín befolyásolja az ajtó árát...?"
Dekorfóliás és Melamin Acryl felületű ajtóinknál, a szín független az ártól, tehát Ön kedvére válogathat a dekorfóliás 5 féle szín, illetve a Melamin Acrylos 34 féle szín közül. Furnér ajtóknál viszont a választott fafaj, furnér felületek közti különbség jelentkezik az árban, nem mindegy, hogy egy hazánkban is megtalálható tölgy vagy kizárólag Dél-Afrikában honos fafajt választ felületként. A furnér árak rendkívül nagy szórást mutatnak, 200 Ft-os négyzetméter ártól egészen 30 000 Ft-os négyzetméter árig lehet találni felületeket. Kiemelnénk azonban, hogy cégünk 13 féle furnér felületet kínál alap áron, melyek közt nagy számmal találhatók különleges egzóták is.
"...milyen üvegeket lehet választani az ajtókba...?"
Magyarországon beszerezhető bármely üveg közül választhat, üvegfajtától függően ezek némelyike feláras lehet. Bemutatótermünkben számos üveges ajtó van kiállítva, melyek nagy segítséget nyújtanak a választásban, ezeken kívül 15-20 üvegmintát is meg tudunk mutatni, ezek mindegyike alapáras.
"...toló ajtót tudok önöknél rendelni...?"
Mindegyik ajtónk rendelhető toló ajtó kivitelben, ezen belül lehet fal előtt, vagy falban futó. Ezek ára a választott modell ára, plusz nettó 25.000,- Ft, mely összeg tartalmazza az összes szükséges szerelvényt /tolóajtó lap, komplett tok, párnafa, karnis borítás, 50 kg teherbírású sín, rozsdamentes tolóajtó kagyló/. Falban futó tolóajtó esetében két megoldás közül lehet választani, vagy az építés, felújítás során az adott - általában - gipszkarton falat, a szakemberek úgy szerelik, hogy beépítik a tolóajtó sínt, és a falnyílás széleit esztétikusan lezárja. Ebben az estben csak a tolóajtó lapot, a sínt, és a kagylót kell megvenni. Amennyiben a falnyílás széleit nem lehet esztétikusan lezárni, adunk színazonos borítást, mellyel ez megoldható. A másik eset ha komplett falban futó tolóajtó rendszert építenek be, melyet szintén biztosítani tudunk, ennek ára a pontos mérettől függ, ezért azt konkrét igény esetén tudjuk beérazni.
"...sok bemutatóteremben találkoztunk azzal a problémával, hogy az ajtótok színe árnyalatokkal eltér a lap színétől..."
Az általunk kínált ajtóknál, garantáltan azonos az ajtótok, a lap és a borítások színe. Ezt Ön is ellenőrizheti bemutatótermünkben.
"...az ajtók beépítése sok kosszal jár...?"
Mivel beltéri ajtóink utólag telepíthető tokkal készülnek, beépítésük gyors, tiszta munkával megoldható. Az ajtók telepítése során speciális purhabbal rögzítjük a tokokat, melynek köszönhetően sem a falat, sem a tokot nem kell átalakítani. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy kollégáink a munkálatok befejezte után minden szemetet összeszedjenek, elszállítsanak, és feltakarítsák a munkaterületet.
"...hogyan lehet Önöktől beltéri ajtót rendelni...?"
Elsőként mindenképpen javasoljuk, hogy ha tehetik látogassanak el mintatermünkbe. Az interneten próbáljuk kínálatunkat látványosan megjeleníteni, azonban a monitoron megjelenő képek, színek eltérhetnek a valóságtól. Stúdiónkban minden részletre kiterjedően meg tudjuk beszélni a kérdéses pontokat. Amennyiben sikerült döntést hozni, cégünk, egy előre egyeztetett időpontban kiküldi egyik szakemberét, aki elvégzi a falnyílások szakszerű beméretezését. A pontos dizájn, üveg, méretek, egyéb igények ismeretében pár órán belül adunk egy végleges ajánlatot. Ha Önök azt elfogadják, az előleg 50%-ának befizetésével megkezdődik a gyártás. A gyártás elkészülését követően az ajtókat írásban, esetleg szóban készre jelentjük. A megrendelés fennmaradó összege ezek után fizetendő. A telepítést a megbeszélt időpontban elvégezzük, ez általában 1 napot vesz igénybe, a telepítési díj a munkálatok elvégzése után, átvételkor fizetendő a helyszínen.
"...kilincset tudok Önöknél venni, vagy máshonnan kell beszereznem...?"
Több cég kilincseit kínáljuk bemutatótermünkben, a legkülönbözőbb dizájn, anyag, és formavilágban. Megtalálható a legegyszerűbb, kedvező áron kínált projekt kilincsektől a legekszkluzívabb, olasz designerek által tervezett modellekig minden típus. Minden hónapban kínálunk 8-10 akciós modellt, melyeket általában bruttó 3.500-5.700,- Ft között tud megvásárolni. Amennyiben mégis más forrásból kívánja beszerezni kilincseit, mindenképpen javasoljuk, hogy átmenő csavaros kilincsgarnitúrát vásároljon, ezzel garantálva hosszú évekig az üzembiztos működést.


Teli, egyszínű beltéri ajtók

Üveges és betétes ajtók

Fémcsíkos és intarziás beltéri ajtók